<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1172117514193705&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Professzionális LinkedIn profil felépítése

Picture of Damjanovich Nebojsa

Ahhoz, hogy a LinkedInen valaki komolyan vegyen és visszaigazoljon, be kell tartanod néhány alapszabályt. Ezek apróságnak tűnhetnek, de pont ezektől az apróságoktól függ, hogy sikeres vagy átlagos leszel-e. 

 

Profilkép és profilleírás kulcsszerepe

 

Az első, amivel találkozik az oldaladra ellátogató érdeklődő, a profilkép. Fontos, hogy ez professzionális, ne túl távoli, bizalmat keltő legyen. Azonban a kép alatti szöveg, amit ezután elolvas, ennél jóval fontosabb. 

A titulusod és a cégneved helyett inkább azt fogalmazd meg két-három sorban, hogy kinek és miben tudsz segíteni. Szerepeljenek benne a legfontosabb kulcsszavaid, amivel a keresőmotorok munkáját is megkönnyíted, könnyebb lesz rád találni.

Háttérkép

 

A profilképed mögötti háttérképről sem érdemes megfeledkezni, amely egyébként egy remek kiegészítési lehetőség plusz információk átadására.
Kerülhet ide fotó, amely utal a tevékenységedre, bemutatja kinek, miben tudsz segíteni, illetve lehet itt egy grafikus banner is szöveggel, pl. a cég legfontossabb üzenetével, szlogenjével.
Mivel ezt a részt bármikor meg lehet változtatni, nagyon jól használható kampányokban is. Fel lehet itt tüntetni időpontokat, helyszíneket, résztvevőket, CTA-t, tulajdonképpen bármit, amit szeretnél kiemelni és növeli a konverziót.

 

Elérhetőségek

 

Viszonylag gyakran látom azt, hogy nincs feltüntetve semmilyen elérhetőség, miközben egy terméket vagy szolgáltatást szeretnénk eladni, és arra vágyunk, hogy minket válasszanak mások helyett. Érdemes tehát ezt a részt minél alaposabban kitölteni, de legalább azt az egyet megadni (pl. időpontfoglaló linkje, email cím), ahol a megkereséseket várod.

 

Erősítsd a jelenléted

 

Persze minden blokkot ki kell használni és a lehető legtöbb információval feltölteni, de még ennél is fontosabb, hogy megfelelő aktivitás. Amennyiben komolyan szeretnél foglalkozni a LinkedInnel, ügyfeleket szerezni, leadeket generálni, sajnos nem elég heti egyszer belépni a felületre. Aktívan kell használni a felületet ahhoz, hogy sikereket érj el.

Mit jelent ez? Posztolni, like-olni, hozzászólni más posztokhoz, ismerkedni, beszélgetni, kapcsolatot építeni.

(A posztolás minden olyan bejegyzést takar, amely 3000 karakterig terjed. Amennyiben ennél hosszabb, érdemes úgynevezett cikk-ként feltölteni, ahol bármilyen hosszúságú lehet az írás terjedelme.)

 

Mit nyersz ezzel?

 

Akik kapcsolatként visszaigazolnak, minden alkalommal, amikor új bejegyzést teszel közzé, hozzászólsz mások posztjához, értesítést kapnak. Ha sikerül felkelteni az érdeklődésüket például a címmel, esetleg azzal a ténnyel, hogy te írtad, kattintanak és elolvassák az írásodat. Lényegében így is szerezhetnek információt arról, amit a termékedről, szolgáltatásodról szeretnél kommunikálni, ráadásul jobban megismerik a értékrendedet, nézőpontodat. Ez tehát egy nagyszerű soft sales lehetőség is, ahol azonnal kapcsolatba léphetsz azokkal, akik követnek, akikkel kapcsolatot építesz.

Az előbbiek alkalmazásával elérheted, hogy garantáltan magas legyen a LinkedIn meghívóid visszaigazolási aránya, és válaszoljanak, ha megkeresed őket. Az aktív jelenlét miatt tudnak rólad, olvastak hasznos tartalmakat a profilodon, tehát nagyobb eséllyel válaszolnak pl. egy meeting meghívóra, esetleg proaktívan ők keresnek meg Téged.

ABOUT AUTHOR

Damjanovich Nebojsa

Damjanovich Nebojsa, B2B marketing tanácsadó és tréner, a Resend Agency ügynökségével a HubSpot edukációs partnere. Konferencia előadó, vendégelőadó az Edutus és Corvinus Egyetemeken, több cikk és könyv szerzője, társszerzője és szakmai lektora. Az év honlapja, EFFIE és Országos Marketinggyémánt díj zsűri tagja. 2001 óta saját tanácsadó céget vezeti, 5 évet multinacionális cégeknél töltött, mint a MediaCom, a Grey Budapest és az Allegroup.hu.

SUBMIT YOUR COMMENT

Great updates

Subscribe to our email newsletter today!