<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1172117514193705&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Különbségek a LinkedIn és a LinkedIn Sales Navigator között

Picture of Damjanovich Nebojsa

Az ingyenes LinkedIn és a LinkedIn Sales Navigator között alapvető különbségek vannak. Ahhoz, hogy könnyebb legyen eldöntened, melyikre van szükség, bemutatom, hogy a prémium csomag esetén milyen plusz szolgáltatásokért fizethetünk, megéri-e mindez az árát, illetve szükségünk van-e egyáltalán mindezekre…

A LinkedIn remek lehetőséget biztosít ahhoz, hogy bemutassuk a szakmai utunkat, elért eredményeinket, ismerkedjünk másokkal és kapcsolatot építsünk. Feltöltjük a személyes és céges profilunkat a legfontosabb adatokkal, posztolunk időnként valami fontosat, de előfordul, hogy nincs komolyabb terv a platform használatával. 

Ebben a bejegyzésben nem is ennek a hasznosságát fogjuk vizsgálni. Azért hoztam ezt az összehasonlítást, hogy megnézzük, a leadgeneráláshoz, értékesítéshez mindaz, amit az ingyenes felület nyújt, elegendő-e, illetve pontosan mit kapunk az előfizetéssel.

 

LinkedIn ingyenes verziója

  1. Része egy alapvető filterekkel ellátott kereső (pl. kulcsszóra, pozícióra tudsz keresni), ami még kis mértékben tovább is szűrhető, viszont a találati listát nem lehet menteni, elvesznek az adatok.
  2. Nem írhatsz üzeneteket bárkinek.
  3. Nem kapsz emlékeztetőt a megtalált profilokat, cégeket érintő változásokról.
  4. Nincs lehetőséged címkézni a kontaktokat, a későbbi gyorsabb megtalálás érdekében.
  5. Csak az utolsó 5 felhasználót látod, akik megtekintették a profilodat.
  6. Korlátozott az összekapcsolása a CRM-ekkel.

Milyen szolgáltatásokat nyújt ehhez képest a fizetős LinkedIn Sales Navigator?

  1. Lehetőséged van részletes keresésre és szűrésre. A célcsoport megtalálásához elengedhetetlenek ezek a szűrők, és itt rengeteg lehetőség van erre. Fontos filterek például:
    • mennyien dolgoznak a keresett cégnél
    • milyen jelenlegi és volt pozíciók vannak
    • a kontakt milyen hosszú ideig dolgozott a megjelölt pozícióban.
  2. Az alapcsomaghoz képest a Linkedin Sales Navigator-ban el tudod menteni a találati oldalakat, illetve mindezeket kedved szerint el is tudod nevezni.
  3. A későbbi sikeres szűrések érdekében megjegyzést írhatsz, vagy taget, címkét kapcsolhatsz a kontakthoz, hogy később egyszerűbb legyen a szűrés.
  4. Előfizetés esetén a rendszer minden egyes változásról értesít, amely az általad készített listákat, vagy a követett leadeket, cégeket, illetve kereséseket érinti. Ilyen lehet például, ha a kontaktod munkahelyet váltott, vagy új kontakt lépett az általad figyelemmel kísért pozícióba.
  5. A Sales Navigator-ban elérhető egy úgynevezett in-mail szolgáltatás is, amellyel lehetőséged van bárki számára üzenetet küldeni. Az előfizetési csomagtól függ, hogy egy adott hónapban mennyit küldhetsz.
  6. Minden profilt meg tudsz nézni, aki megtekintette profilodat; azonban itt is a csomag méretétől függ, ez hány felhasználót takar, mindenesetre biztosan többet, mint az alapszolgáltatásban.
  7. Sales Navigator-ban a profilod API-n keresztül összekapcsolható nagyon sok CRM-mel. 
  8. Több előfizetéses csomagot kínálnak, a legkedvezőbb árú a Core csomag, ami már elegendő egy sales-esnek leadgeneráláshoz.

 

Tapasztalatunk

 

Immár harmadik éve vagyunk a Sales Navigátor előfizetői, így bátran kijelenthetjük, minden hónapban tapasztaljuk ennek előnyeit. 

Számos célcsoportra szűrünk, van, hogy 50-100 kontaktból álló listákat, máskor ennél is nagyobbakat, néha pedig közvetlenül az ügyfeleinknek nyújtunk segítséget a saját Sales Navigator-unk révén. 

Tapasztalataink alapján határozottan ajánljuk az alap előfizetést, mivel a célcsoportra vonatkozó részletes és szűrt listáink így tűpontosak lesznek, valamint garantáltan meghozzák a várt eredményt.

ABOUT AUTHOR

Damjanovich Nebojsa

Damjanovich Nebojsa, B2B marketing tanácsadó és tréner, a Resend Agency ügynökségével a HubSpot edukációs partnere. Konferencia előadó, vendégelőadó az Edutus és Corvinus Egyetemeken, több cikk és könyv szerzője, társszerzője és szakmai lektora. Az év honlapja, EFFIE és Országos Marketinggyémánt díj zsűri tagja. 2001 óta saját tanácsadó céget vezeti, 5 évet multinacionális cégeknél töltött, mint a MediaCom, a Grey Budapest és az Allegroup.hu.

SUBMIT YOUR COMMENT

Great updates

Subscribe to our email newsletter today!