<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1172117514193705&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hogyan értékesítsünk LinkedInen: személyes profil vs. céges oldal?

Picture of Damjanovich Nebojsa

Szakmai jelenlétünket LinkedInen két fő módon személyes profil  vagy céges oldal működtetésével építhetjük fel. Mindkét módszernek megvan a maga szerepe és előnye, különös tekintettel az értékesítési és marketing tevékenységekre.

 

Céges profil 

 

A céges profil alapvető szerepe az, hogy hivatalos keretek között is képviseltethessük vállalkozásunkat a LinkedInen. 

A céges profilon bemutathatjuk a cégünk alapvető adatait, úgy mint:

  • a hivatalos nevet,
  • az alkalmazottak számát, 
  • az iparágat,
  • és a tevékenységi kört.

LinkedIn eseményeket csak ezen keresztül lehet létrehozni, aminek nagy szerepe lehet, ha a marketing stratégiánk része webinárok, workshopok megrendezése.

A megfelelően kitöltött oldal kulcsfontosságú az új munkavállalók számára is, hiszen ők ezen keresztül tájékozódhatnak vállalatunkról, itt szerezhetik meg első benyomásaikat cégünkről, valamint alkalmazottként ehhez a profilhoz tudnak csatlakozni. 

 

Személyes profil 

 

A személyes profilunk alatt legfőképp személyes márkánkat prezentáljuk, építjük. A megosztott információk összessége segíthet abban, hogy ismerőseink árnyaltabban  lássanak minket, mint szakembert.

  1. Ezen keresztül történik a kapcsolatépítés, ami alapvető fontosságú ezen a platformon, valamint 
  2. itt ismerhetik meg személyes véleményünket és gondolatainkat egy-egy szakmai témában.
  3. Mások posztjaihoz is személyes profillal szólunk hozzá, reagálunk,
  4. itt tudjuk bemutatni a szakmai tapasztalatainkat, referenciáinkat és tüntethetjük fel korábbi/jelenlegi munkahelyeinket is.

 

Személyes profil kontra céges oldal

 

Bár a céges oldalak nélkülözhetetlenek a vállalati identitás és a hivatalos kommunikáció szempontjából, az értékesítési folyamatok során legtöbbször mégis a személyes profilok bizonyulnak hatékonyabbnak. Ennek oka, hogy a marketingtevékenység és értékesítés során a visszaigazolt kontaktok, nem pedig a mögöttük álló cégek szinkronizálódnak a CRM rendszerbe. 

Mindez alátámasztja, hogy az értékesítés során elengedhetetlen foglalkoznunk személyes profilunkkal, valamint ismerkednünk más személyes profilokkal is.

 

Habár a fentiek miatt ajánlatos az értékesítést személyes profilon keresztül végezni, a kettőnek természetesen együtt kell működnie. A marketing feladata a céges oldalt előkészíteni, működtetni, a sales-eseknek pedig a leadeket generálni.

ABOUT AUTHOR

Damjanovich Nebojsa

Damjanovich Nebojsa, B2B marketing tanácsadó és tréner, a Resend Agency ügynökségével a HubSpot edukációs partnere. Konferencia előadó, vendégelőadó az Edutus és Corvinus Egyetemeken, több cikk és könyv szerzője, társszerzője és szakmai lektora. Az év honlapja, EFFIE és Országos Marketinggyémánt díj zsűri tagja. 2001 óta saját tanácsadó céget vezeti, 5 évet multinacionális cégeknél töltött, mint a MediaCom, a Grey Budapest és az Allegroup.hu.

SUBMIT YOUR COMMENT

Great updates

Subscribe to our email newsletter today!