<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1172117514193705&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kifelé mutató link: posztban vagy kommentben legyen?

Picture of Damjanovich Nebojsa

Ahogy a legtöbb közösségi média platform, úgy a LinkedIn is érzékenyen reagál azokra a posztokra, amelyekben link van elhelyezve. Hogyan kezeljük a kifelé mutatókat linkeket? Mikor és hol helyezzük el mégis ezeket? Olvass tovább, mutatom a megoldást!

 

Algoritmus és a külső linkek kapcsolata

A LinkedIn algoritmusa előnyben részesíti azon posztokat, amelyek a platformon tartják a felhasználókat. Ennek hátterében az áll, hogy a platformok hirdetéseken keresztül realizálják bevételeiket. Így, amikor a bejegyzésünk külső linket tartalmaz, az algoritmus csökkenteni fogja a posztunk organikus elérését, azaz kevesebb felhasználó számára válik majd láthatóvá. Emiatt nagyon fontos mérlegelni, hogy mikor és hogyan helyezünk el külső linkeket a szövegben.

 

Linkek elhelyezése: poszt vagy komment?

Külső linkek elhelyezése döntő befolyással lehet posztunk hatékonyságára, emiatt érdemes a két lehetséges módszert alaposan mérlegelni.

  1. Link elhelyezése a bejegyzésben: Ezt a megoldást abban az esetben érdemes alkalmazni, amikor a poszt elsődleges célja közvetlenül a leadgenerálás, például egy e-book vagy webinar letöltése, jelentkezés a cél. Habár ez a fent taglatak miatt csökkenti a poszt elérését, ugyanakkor a leadgenerálás és a regisztrációk miatt érdemes megkockáztatni azt, hogy a követőink csak egy kis része fogja csak látni a bejegyzést.

  2. Link elhelyezése az első kommentben:  Ez a módszer abban az esetben javasolt, ha az informálás, illetve a bejegyzéshez kapcsolódó tartalmak népszerűsítése, nem pedig a kattintás generálása az elsődleges cél.  Ebben az esetben a linket mindenképp az első kommentben érdemes elhelyezni, így kevésbé zavarja meg a felhasználók interakcióit, és az algoritmust sem zavarja annyira. Ez a poszt az előzőhöz képest jóval több követő számára válik láthatóvá organikusan, és a szövegben előre érdemes jelezni, hogy a link hol lesz megtalálható.

Összefoglalva, a LinkedIn-en történő linkelés nem csupán azok elhelyezését jelenti egy-egy posztban vagy kommentben; stratégiai megközelítést is igényel. Azaz egy jól kidolgozott stratégia figyelembe veszi a platform algoritmusait, a tartalom célját és a kívánt felhasználói interakciókat. A kulcs azonban a folytonosságban rejlik: rendszeres posztolással javíthatjuk a profilunk organikus növekedését, ami természetesen magával hozza a nagyobb eléréseket is függetlenül attól, hogy használunk-e kifelé mutató linket.

ABOUT AUTHOR

Damjanovich Nebojsa

Damjanovich Nebojsa, B2B marketing tanácsadó és tréner, a Resend Agency ügynökségével a HubSpot edukációs partnere. Konferencia előadó, vendégelőadó az Edutus és Corvinus Egyetemeken, több cikk és könyv szerzője, társszerzője és szakmai lektora. Az év honlapja, EFFIE és Országos Marketinggyémánt díj zsűri tagja. 2001 óta saját tanácsadó céget vezeti, 5 évet multinacionális cégeknél töltött, mint a MediaCom, a Grey Budapest és az Allegroup.hu.

SUBMIT YOUR COMMENT

Great updates

Subscribe to our email newsletter today!