<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1172117514193705&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Szükség van szöveges üzenetre a LinkedIn meghívó mellett?

Picture of Damjanovich Nebojsa

Az ügyfélszerzés egyik alapvető lépése a kapcsolati háló kiépítése, amely során fontos, hogy GDPR-barát kommunikációt folytassunk. E-mailezés esetén a helyzet bonyolultabb. Csak akkor léphetünk kapcsolatba valakivel, ha önként feliratkozott, a LinkedIn-en viszont, ha visszaigazol bennünket, már szabadon kommunikálhatunk vele a platformon keresztül. De hogyan érdemes megközelíteni a kapcsolatépítést a LinkedInen?

 

E-mail kontra LinkedIn üzenetek

Az e-mail marketing sok tekintetben korlátozott. Csak akkor léphetünk kapcsolatba valakivel, ha önként feliratkozott, azaz opt-in kontaktunk van. Más esetben nem lehetséges az e-mailes kapcsolatfelvétel, míg a LinkedInen, ha valaki visszaigazol minket, már kommunikálhatunk vele.

Ez a kommunikáció inkább chat-szerű, az e-mailhez hasonló, de mégsem teljesen az. Ha megtaláljuk is a kapcsolatunk e-mail címét, nem küldhetünk neki e-mailt, különösen nem csoportos e-mailt, mivel erre nem adott engedélyt. A LinkedIn-en belül azonban üzenetekben szabadon kommunikálhatunk, akár manuálisan, akár automatikusan ismerkedhetünk.

 

Az ismerkedés lépései a LinkedIn-en

  1. Keresés: Első lépésként keressük meg a célcsoportba tartozó személyeket név, pozíció vagy iparág alapján.
  2. Profil megtekintése: Nézzük át az illető profilját, posztjait, és ha aktívan kommunikál, akkor lájkoljunk vagy kommenteljünk az aktuális bejegyzéseire.
  3. Meghívó küldése: A meghívó küldése történhet üzenettel vagy anélkül. De mikor érdemes üzenetet írni, és mikor nem?

 

Üzenettel vagy üzenet nélkül?

Üzenettel

Akkor fogunk meghívót üzenettel küldeni, ha olyan a pozicionálásunk. Például a kép alatti szöveg elárulja, mivel foglalkozunk, tehát a pozíciónk és a cégünk bemutatása fontos a kapcsolatfelvételhez. Ebben az esetben meg tudjuk az üzenetben szólítani, és személyre szabott üzenetet írni. 

Példa:

Kedves Balázs! Marketing ügynökségünk B2B középméretű cégeknek segít a leadgenerálásban. Én a cégünk ügyvezetője vagyok, és más ügyvezetőkkel szeretnék megismerkedni. Üdvözlettel, Nebojsa

Üzenet nélkül

Amennyiben egy ismert szervezet tagja vagyunk, vagy pozíciónk önmagában elég vonzó, akkor az üzenet nélküli meghívó is működhet. Példa erre, egy ügyfelünk, aki az AmCham HR Bizottságának elnöke. Könnyen felveszi a kapcsolatot HR vezetőkkel anélkül, hogy külön üzenetet írna, és minden második vissza is igazolja.

 

A pozícionálás szerepe a LinkedIn-en

A pozicionálásnak kétféle metódusa van. 1.) A profilunkban feltüntetett információk, mint a pozíció és cég neve helyett inkább arra kell fókuszálnunk, hogy 2.) hogyan tudunk segíteni a célcsoportunknak. Több verziót is érdemes írni, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb megfogalmazást.

 

Összegzés

A LinkedIn meghívók küldésekor fontos mérlegelni, hogy üzenettel vagy anélkül küldjük-e a meghívót. A kapcsolatépítés ezen a platformon különleges lehetőségeket kínál, ha jól használjuk ki a profilunk adta lehetőségeket és figyelünk a célzott kommunikációra.

ABOUT AUTHOR

Damjanovich Nebojsa

Damjanovich Nebojsa, B2B marketing tanácsadó és tréner, a Resend Agency ügynökségével a HubSpot edukációs partnere. Konferencia előadó, vendégelőadó az Edutus és Corvinus Egyetemeken, több cikk és könyv szerzője, társszerzője és szakmai lektora. Az év honlapja, EFFIE és Országos Marketinggyémánt díj zsűri tagja. 2001 óta saját tanácsadó céget vezeti, 5 évet multinacionális cégeknél töltött, mint a MediaCom, a Grey Budapest és az Allegroup.hu.

SUBMIT YOUR COMMENT

Great updates

Subscribe to our email newsletter today!