Resend Blog

Kifelé mutató link: posztban vagy kommentben legyen?

Written by Damjanovich Nebojsa | 2024.10.08. 13:47:07

Ahogy a legtöbb közösségi média platform, úgy a LinkedIn is érzékenyen reagál azokra a posztokra, amelyekben link van elhelyezve. Hogyan kezeljük a kifelé mutatókat linkeket? Mikor és hol helyezzük el mégis ezeket? Olvass tovább, mutatom a megoldást!

 

Algoritmus és a külső linkek kapcsolata

A LinkedIn algoritmusa előnyben részesíti azon posztokat, amelyek a platformon tartják a felhasználókat. Ennek hátterében az áll, hogy a platformok hirdetéseken keresztül realizálják bevételeiket. Így, amikor a bejegyzésünk külső linket tartalmaz, az algoritmus csökkenteni fogja a posztunk organikus elérését, azaz kevesebb felhasználó számára válik majd láthatóvá. Emiatt nagyon fontos mérlegelni, hogy mikor és hogyan helyezünk el külső linkeket a szövegben.

 

Linkek elhelyezése: poszt vagy komment?

Külső linkek elhelyezése döntő befolyással lehet posztunk hatékonyságára, emiatt érdemes a két lehetséges módszert alaposan mérlegelni.

  1. Link elhelyezése a bejegyzésben: Ezt a megoldást abban az esetben érdemes alkalmazni, amikor a poszt elsődleges célja közvetlenül a leadgenerálás, például egy e-book vagy webinar letöltése, jelentkezés a cél. Habár ez a fent taglatak miatt csökkenti a poszt elérését, ugyanakkor a leadgenerálás és a regisztrációk miatt érdemes megkockáztatni azt, hogy a követőink csak egy kis része fogja csak látni a bejegyzést.

  2. Link elhelyezése az első kommentben:  Ez a módszer abban az esetben javasolt, ha az informálás, illetve a bejegyzéshez kapcsolódó tartalmak népszerűsítése, nem pedig a kattintás generálása az elsődleges cél.  Ebben az esetben a linket mindenképp az első kommentben érdemes elhelyezni, így kevésbé zavarja meg a felhasználók interakcióit, és az algoritmust sem zavarja annyira. Ez a poszt az előzőhöz képest jóval több követő számára válik láthatóvá organikusan, és a szövegben előre érdemes jelezni, hogy a link hol lesz megtalálható.

Összefoglalva, a LinkedIn-en történő linkelés nem csupán azok elhelyezését jelenti egy-egy posztban vagy kommentben; stratégiai megközelítést is igényel. Azaz egy jól kidolgozott stratégia figyelembe veszi a platform algoritmusait, a tartalom célját és a kívánt felhasználói interakciókat. A kulcs azonban a folytonosságban rejlik: rendszeres posztolással javíthatjuk a profilunk organikus növekedését, ami természetesen magával hozza a nagyobb eléréseket is függetlenül attól, hogy használunk-e kifelé mutató linket.